lördag 28 februari 2009

Melodifestivalen

Nu får det nog ta o bli Melodifestivalen innan det blir dax för sängen. Stannade till efter shoppingen hos mamma o pappa... blev kvar å åt middag. Gott! Men dagen blev lång å jag = trött. Jag brukar inte följa Melodifestivalen, utan ser bara själva stora finalen, men man kan väl göra ett undantag.

I onsdags var jag till Audiologen o träffade överläkaren HC Larsen o det gick sådär... berättar mer en annan dag :-/ men jag kommer för alltid bara höra på vänster öra.

Imor´n blir det rally, på hemmaplan dessutom. Så vi ska ut i skogen o heja. Brorsan ska läsa o så hejas det nog endel på kusinerna J&J! Heja heja :-)

Kram//i

Skojigt

Vår fin fina tjej - ÄLSKAR DIG!

Det är alltid uppskattat med sällskap, när Sunshine o Meja drar igång blir det inte en lugn stund. De hade det rätt skoj på Gränby vill jag lova, sprang omkring som kalvar på grönbete... så himla söta.
Lunchade på McDonald´s o där åktes det kana efter maten...
Bus i lekrummet

Två hungriga tjejer efter ca 1½ timmes spring

Hip Hop:aren Meja... *hihi* så söt

Gränby Centrum

Idag har vi varit till Gränby Centrum o kikat in de nyöppnade affärerna... Måste erkänna att det känns bra att gå där nu. Det finns nåt för alla, inte bara HM o Lindex... Shoppade en del. Ett måste var nya tofflor till jobbet o det hittade jag efter lite om o men. Sedan fyndades det en del på bl.a VILA, Name It o Polarn o Pyret.
Tofflor till jobbet fr. SkoAugust

2 supersköna tröjor fr VILA

Brottarlinne-jag, jag, jag

H&M leverans

Om ni undrar varför jag inte skrivit på länge så beror det på att Telia tydligen varit här o borrat av vår telefonledning... jo, ni hörde rätt! I onsdags hände det o fick inte telefon igen förrän igår em. Så nu har vi en provisorisk sladd utifrån trapphuset in i lgh till vårt uttag... å vi lever på 2000-talet, ja ibland undrar man!?!

Men, nu har iaf H&M kommit. En liten leverans med kläder till älskade Sunshine: t-shirt, sommriga klänningar, 2-pack linnen o några boxertrosor. Så fint o vårkänslorna börjar innfinna sig hos mig oxå, fastän det är alldeles för tidigt än. Fjällen i påsk å då vill vi ha snö kvar!!!

Grönrandig tröja











onsdag 25 februari 2009

Onsda´morgon

Å idag e jag leeedig! Så himla skönt, fast jag har en hel del att uträtta o hinna med. E är iaf på bättringsvägen så Sunshine kan oxå få vara ledig idag.

Först blir det en sväng förbi mamsen, tänkte att Sunshine kunde få vara där en stund på fm. Medan jag åker vidare in till staden, besöker audiologen o sen lite shopping. Så jag har fullt upp o det känns lite tråkigt att inte kunna vara hemma, men ibland räcker liksom inte tiden till :-( Får iaf mysa med Sunshine i eftermiddag, för då ska jag hålla mig hemma ;-) Ser ju ut att få en fin dag här, så lite lek i snön sitter ju aldrig fel... :-D

Nu är det dax för lite frukost: havregrynsgröt, smörgås o juice. Mums!
Kram/i

måndag 23 februari 2009

Måndag

O veckan har börjat på sämsta tänkbara sätt. Vaknar mitt i natten av... ja, vi kan ju säga som så att vi har sjukstuga här igen! E är superdålig... typ vinterkräksjuka lr nåt. Tycker faktiskt lite synd om honom :-(

Men men själv har man varit på jobbet hela dan. Jobbade till 15 o sen möte till 18. Usch vilken lång dag, så det blir snart sängen för min del.

Nej, vilket tråkigt inlägg. Jag struntar i det här så...
Kram//i

söndag 22 februari 2009

Panduro

Så! Nu har jag gjort en beställning hos Panduro... de hade rea så jag slog på stort. Mycket var iof redan slut men det blev en hel del ändå. Så snart kan jag o Sunshine pyssla. Längtar till jag får inreda hennes rum... men men ett hus måste ju köpas först ;-) men då blir det till att handla från Panduro igen, det vill jag lova!

Har nydligen varit ut på promenad med Sunshine, hon somnade efter typ 50 m! Trötter, vaknade 5 i morse... z z z

Kram//i

lördag 21 februari 2009

Härlig middag

Har nu avnjutit en supergod middag med några i min kära familj. Syster L, broder M o hans S, så mysigt med en liten "familje-middag" ;-) Syrran fick en elektrisk grill av oss i julklapp så vi fick äran att invåga den här hos oss ikväll. Grillade kykling å hade klyftpotatis, tzatziki o en grekisk sallad. Väldigt gott blev det!

Tack för en trevlig kväll nu ska jag o älsklingen krypa ner i soffan o titta på film.
Kram//i

Badbus

Sunshine älskar å bada... o tydligen så hade jag tvingat upp henne ur badet alldeles för tidigt igår...

Man kan inte annat än att skratta :-)

Nu ska jag o Sunshine ut på en liten morgonpromenad i kylan, för sen är det skidor som gäller (på tv´n alltså)!

Kram//i

Barnvakt

Igår em o kväll hade vi en söt tjej här! Tjejerna busade o hade så roligt :-D


Här äts det frukt - äpple

Bus i puffen framför "Bompa"

Bus med gunghästen - gung gung

Kram//i

onsdag 18 februari 2009

Trötter

Fattar verkligen inte att man kan va så himla trötter... :-/ har kännt mig helt snurrig från o till idag. Känner inte igen mig själv riktigt. Hoppas på en betydligt piggare dag imorn. Då är det dax för dagmamman igen... skönt för Sunshine att äntligen få komma dit, var över en vecka sen nu!

Funderar på att hoppa in i duschen, om jag orkar..?

Förresten, krya på sig syster yster!
Kram//i

måndag 16 februari 2009

Förvånad

... det blev jag nyss! Skulle gå på toa o öppnar toalocket... o vad ser jag då??? Jo, en brun strumpa som ligger o flyter samt plastförpackningen till toapappret! Undrar fortfarande vem som är den skyldige ;-) Älskade Sunshine förstås :-D Hon måste helt enkelt ha passat på medan jag hängde tvätten, men gissa vad jag blev förvånad när jag tittade ner :-/ Men det är väl såhär att ha barn, så det är bäst att vänja sig ;-) o lära sig att titta innan man sätter sig där...
Kram//i

söndag 15 februari 2009

VM-guld

VM-Guld!!! I morse tog vi vårt första VM-guld i skidskytte 2009. Så j*v*a härligt! Heja Helena Jonsson du e Bäst!

Storhandling

Idag har jag o E varit in till staden o storhandlat mat... Hittade en hel del annat oxå. Bl.a. två t-shirts till mig, tröja o byxor till Sunshine, DuploLego o en flätad korg m.m. En lyckad dag :-)

Eftersom Sunshine var hos sin mormor & morfar passade vi på att åka o kika hur våra tidigare grannar H & F har det i sin nya lya. Jättefin lgh med stort härligt trädäck! Ser fram emot grillningen på den i sommar ;-)

Imor´n blir det jobbet som vanligt men Sunshine får stanna hemma eftersom Dagmamman C har sjuk familj... E o jag får helt enkelt bytas av!
Två bustjejer i varsin leksakslåda, igår...
Nu ska jag kasta mig i soffan, o gissar jag rätt så sover jag innan 21!
Kram//i

lördag 14 februari 2009

Alla Hjärtans Dag

Vi brukar inte fira alla hjärtans dag så värst mycket, ibland någon liten present men annars bara med finare middag o att vara tillsammans såklart!

Min fina ros jag fått av min stora kärlek!
Så idag har min älskling E fixat middag, plankstek, så himla gott! Å en jättefin ros stod på bordet när jag kom hem :-D Älskar dig massor massor massor
Vill önska min vänner en fortsatt fin kväll o till hela min familj Jag Älskar Er!

Nu ska jag o E slå oss ner i soffan o titta på film, å bara mysa :-)
Kram//i

Sport

Idag har jag o Sunshine hunnit med en hel del sportande... lr nja, vi har iaf tittat! Först på Skidskytte VM o längdskidor o sen var det ju den årliga fotbollscupen i Alundas nya Sporthall. Min bror var med så Sunshine hejade på honom ;-) dessvärre gick det inte så bra för dem men mål gjorde han iaf :-D

Nu på em har kompis M o pappa P varit hit o busat en sväng. Var jättelänge sen de lekte nu pga av alla sjukdomsdagar hit o dit. De hade sååå kul :-D
Kram//i

fredag 13 februari 2009

Fredag kväll

Sitter här i min ensamhet... fast det är rätt skönt, fast lite skojigare hade det ju blivit med lite skvaller o ett glas vin ;-)! Men icke, har inget vin hemma heller, så det får bli pop corn & vatten. Inte fy skam! E här iväg o dricker öl med en barndomsvännen M.

Jag o Sunshine har på em varit till E o mamma Å på fika. Så fint hus de har fått. De flyttade in i ett nybyggt Älvsbyhus nu i söndags så det var verkligen super! Är helt klart avis ;-) Så mycket ytor o stora fina rum... drömma kan man ju alltid!

Nu är det tv´n å soffan som gäller.
Kram//i

Piggare

Idag är vi helt klart piggare men stannar hemma iaf, vill ju inte smitta någon annan. Läste förresten att om man drabbas av vinterkräksjukan så ska man vara hemma 48 tim efter tillfrisknandet... hela 2 dygn, men så är det ju hur smittsamt som helst!

Så idag blir det väl till att städa o tvätta lite så vi får helgfint :-)

Vad ska ni hitta på imor´n för att fira Er älskling?
Kram//i

torsdag 12 februari 2009

Sjuklingar

Det verkar som att det är mycket sjukdomar som härjar nu... inte alls kul. Själv är jag hemma från jobbet... i magsjuka :-( & Sunshine hade 38,6 i feber inatt, dock ingen feber nu så hon fick åka iväg till mormor en sväng. Själv har jag passat på att sova en stund.

Hoppas att alla dessa virus o basiller snarast försvinner så vi får vara friska.

Nu ska jag krypa ner under täcket igen ;-)
Kram//i

tisdag 10 februari 2009

Jobbet o döv

Eftersom jag är döv på höger öra så har det ställt till det på jobbet. I miljöer med mycket ljud så hör jag typ inte alls o så blir jag sååå trött. Jag kan som inte välja vilket jag vill höra utan alla ljud tas in o det blir ett enda stort surr i mitt huvud. O det gör mig så trött. Svårt att förklara men miljön i en barngrupp är nog inte helt optimalt! Men det skall göras mätningar i lokalen i mars så får se hur högt det ligger, men det är ju iaf min upplevelse av ljudet som är avgörande i slutänden.

Vet inte riktigt varför jag skriver detta men Sudden Deafness är ju så ovanlig, men någonstans hoppas jag att det finns någon out there som vet vad det handlar om, förstår vad jag går igenom o kanske kan ge lite stöd o tips!?

Vidare så har det skrivits mycket om, nu den senaste tiden, att många inom skolan. förr eller senare, drabbas av tinnitus o hörselnedsättningar. Detta gör mig rädd eftersom jag bara har halva hörseln kvar o vill absolut inte att den hörsel jag har kvar ska bli sämre! Svårt - svårt!

Kram//i

Jobbig dag

Idag har det varit en jobbig dag för både mig o Sunshine... Jag är astrött o Busan sover redan! Klockan är ju bara 18, o det har inte hänt många gånger förr. Men nu är ju dagarna jobbigare eftersom hon är hos dagmamman o sover inte lika bra där som hemma.

Vi har haft många barn på jobbet idag. 8 st vildingar i 1½ års åldern (en 3-åring) på 2 personal, o två barn håller på att skolas in o resten är nyinskolade så det tar på krafterna vill jag lova! Full fart hela dagen. Så nu ska det bli himla skönt att få vara ledig en dag å återhämta krafterna.

Morgondagen bjuder på 18-månaderskontroll o ev. ett lekbesök hos E på eftermiddagen annars ett besök i staden.

Kram//i

18 mån

Igår, den 9:e februari, blev min lilla tjej hela 18 mån... 1 ½ år!!! Det är ine klokt vad tiden går fort. Hon e ju stor nu ;-)

Var till dagmamman C igår, för första gången på 2 veckor o det gick super! Inga problem alls, somnade i vagnen o sov 1 ½ timme. Sköönt att det fungerar så bra.

Nu ska jag väcka busan för sanrt e det dax att åka. Men imorn e vi lediga så då blir det sovmorgon.

Kram//i

söndag 8 februari 2009

Husvisning nästa

Joho, nu är det dax för husvisning... igen. Egentligen är vi väl inte så värst sugna på det här huset men det är alltid bra att åka å kika. Allltid lär man sig nåt av det.

Efter middagen blir det ett kärt o efterlängtat besök hos familjen L. Det var verkligen evigheter sen vi sågs nu.
Till middag blir det nog schnitzel, klyftpotatis, bea o en grön sallad. Hoppas på att kunna slänga ihop en kladdkaka oxå (att ta med)!?!

Vill inte bli gammal

Nej, fy för att bli gammal idag! Har nydligen varit hem till E´s mormor. Hon får, med jämna mellanrum, problem med tv´n. Ja, det är verkligen inte lätt att hitta rätt bland alla knappar när synen är dålig o händerna skakar :-/ Ringde Telia o hörde om det möjligen fanns möjlighet att få en dosa med, endast, stora sifferknappar, volymkontroll o av/på-knapp. Det trodde jag definitivt att det fanns, det finns ju hemtelefon o mobiltelefoner med stora knappar (o siffror) just till äldre, men nej de hade de inte men skulle lämna det på förslag. Vadå lämna på förslag!?! När det förslaget gått igenom, kontrollen tillverkats o testats är nog tyvärr gammelmormor redan bland alla änglar i himlen. Fattar inte att marknaden för äldre är så fruktansvärt dålig?! Men egentligen vi "unga" vet ju inget om att bli gammal o när vi väl är där är vi "för gamla" för att kunna, orka, klara av att ta fram nya produkter...


Förlovning

Min lille lille lillebror (som inte är så liten längre) har förlovat sig med fina S! Grattis!!! Så himla gulligt, det trodde jag inte om honom (man kan tydligen ha fel) ;-) Men helt självklart för de är verkligen som gjorda för varandra. Love you both, a lot!

Studenten 2008

Många lyckönskningar från oss!



RallyLicens

Äntligen har de nu tagit sin licens för att få köra rally... ja, sist körde de sönder bilen :-(

Gårdagen bjöd på mer skoj, jag o Sunshine var upp o badade. De hade värmt upp så det var 32 grader, såååå sköööönt! Träffade en kär kollega N o hennes son A där. Alltid kul att prata med en kär vän!

På kvällen blev det pizza med mor, far & bror.

Kram

lördag 7 februari 2009

Pulkaåkning

Idag har jag å Sunshine en dag alldeles för oss själva. Så mysigt!

Började dagen med att gå å åka pulka i "dagis"-backen. Skoj skoj!

Hann med å gunga lite på hästen oxå!

Sedan tog vi en sväng förbi kompisen J o henne mamma M. Alltid kul när tjejerna träffas å busar lite.

Kram//i

Bild-Utmanad!!!

Tyckte att detta var en rätt kul utmaning (av Maria)... så här kommer min bild:

Jag hade helt glömt dessa bilder! Kul! Det är alltså bilder från när Svenska fotbollslandslaget var i Gimo o hade träningsläger 2004. Här ses många laddade killar på Lunda Flygfält. Dax för lite bilrace för bl.a. Zlatan, Chippen, Svensson m.fl. Japp, jag va där :-) Ska erkännas att jag nog dregglade lite, men bara lite... me like!

Regler för utmaningen:
-Gå in i mappen "mina bilder"
-Gå till sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
-Lägg upp bilden på bloggen och skriv något om bilden
-Utmana 6 personer och tala om för dem att de är utmanade

Jag utmanar följande "Bloggers":

Engla

Lina

Kärleksallén

Izzen

Malin R

Sandra

tisdag 3 februari 2009

Ledig

Så skönt med en ledig dag i veckan... man blir lite bortskämd tror jag ;-)
Nu är vi iaf på banan igen *peppar*peppar*

Så nu på em tänkte vi (Ja, vi är hemma HELA familjen idag) besöka några vänner, känns som en evighet sen vi sågs. Sunshine har läääängtat så efter M!

Kram//i